Inbrekers aangehouden in België

28-12-2017 Nieuws Redactie

KAPELLE - Een Schiedammer is zaterdagavond in het Antwerpse havengebied aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een woning in het Zeeuwse Kapelle.

De 26-jarige man verkeerde in het gezelschap van een 21-jarige man uit Nieuwegein en een 43-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Vroeg in de avond meldde een inwoner van Kapelle dat hij op bewakingsbeelden zag dat twee onbekende mannen naar de achterzijde van zijn woning liepen. Hij was niet huis en vreesde dat het duo wilde inbreken. De politie ging kijken maar trof bij of in de woning niemand meer aan.

Een alerte getuige vertelde de agenten dat drie mannen in een auto waren gestapt. Op basis van zijn signalement van het voertuig werd de auto even later verderop in het dorp gesignaleerd.

De bestuurder reageerde echter niet op het stopteken dat hij van de politie kreeg, maar gaf plak gas. Dat was ondertussen op de snelweg A58 naar Bergen op Zoom. Tijdens de achtervolging die volgde werd bijna tweehonderd kilometer per uur gereden. De A58 werd de A4 en in België de A12. Daar verloor de politie de vluchtauto uit het zicht toen deze bij Rozemaai de weg afreed, het havengebied in.

De Belgische politie was ondertussen gewaarschuwd en zocht mee naar de Nederlandse auto. Belgische agenten troffen daarop de drie mannen aan die werden aangehouden.

De inwoner van Kapelle deed aangifte van poging tot een inbraak in zijn woning. In overleg met de officier van justitie is door het internationale rechtshulp centrum bij de Belgische justitie een rechtshulpverzoek ingediend, zodat de mannen voor verder onderzoek en verhoor naar Nederland kunnen worden gebracht. Het drietal komt in de politiesystemen meerdere keren voor inbraken voor. Het is nog niet bekend wanneer de mannen naar Nederland worden gebracht.Gerelateerd