Info-avonden over Park Harga populair

20-01-2016 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Vanavond, en komende dinsdag en woensdag kunnen mogelijke toekomstige bewoners van Park Harga, alles te weten komen over wonen in het nieuwste nieuwbouwproject van Schiedam. Vanmiddag werd het formele startsein voor het bouwproject gegeven.

Projectontwikkelaar Volker Wessels Vastgoed praat geïnteresseerde woningzoekers bij over het project. Zij zullen daarbij met name de nadruk leggen op de duurzame levenswijze die in de nieuwe huizen mogelijk is. “Alle woningen voorzien standaard in hun eigen energiebehoeften en kunnen optioneel zelfs uitgevoerd worden als ‘nul op de meterwoningen’, aldus Marcel Schipper, directeur van de projectontwikkelaar.

Park Harga gaat niet, zoals eerder aangekondigd, 155 woningen krijgen, maar 156. In de zomer van 2017 moeten de eerste bewoners hun nieuwe huizen betrekken.

De nieuw te bouwen wijk verrijst op de voormalige velden van handbalvereniging Ventura, aan Sportlaan en Olympiaweg. Van daaruit is het even het tunneltje onder het spoor door en je staat bij scholengemeenschap Spieringshoek. Station Schiedam-Nieuwland en het ziekenhuis zijn niet ver.

Realisatie van de wijk wordt mogelijk na het verplaatsen van sportclubs in de stad als gevolg van realisatie van het sportdak op de A4.

Park Harga wordt een energiezuinige woonwijk in een groene omgeving. Er is veel interesse voor het wonen in Park Harga. Inmiddels hebben ruim 550 geïnteresseerden zich aangemeld via de projectwebsite Parkharga.nl.

Op Tweede Paasdag, maandag 28 maart, start de eerste fase van de verkoop met 21 appartementen, acht zogenaamde singelwoningen en zestien hofwoningen. Er zijn vier bouwfases voorzien. Op dit moment wordt door de Volker Wessels aannemers WSP Infra en KWS Rotterdam, de grond geschikt gemaakt voor de bebouwing door het voorbelasten van de ondergrond. De bouw zal in november dit jaar starten.