Inwoner de Gaarden meldt overlast en vernielingen door groepjes kinderen

10-07-2020 Nieuws Redactie

De beschadigde trampoline (bron deelnemer Nextdoor)

SCHIEDAM - Op het bewonersplatform Nextdoor heeft een deelnemer een noodkreet geplaatst over vernielingen in de buurt de Gaarden in Schiedam Noord. Ook meldt de deelnemer dat groepjes kinderen in de buurt bewoners van Ipse de Bruggen lastigvallen.

"Gister zijn de spullen in het speeltuintje, dat tussen Ipse de Bruggen gehandicaptenwoning/dagopvang ligt, vernield! De grote trampoline (zie foto) waar de bewoners (en kinderen uit de buurt) fijn op spelen, is met een mes opengesneden. De rolstoelschommel is kapotgemaakt en nog een aantal dingen, in en om de speeltuin zijn vernield. Mocht iemand weten wie dit heeft gedaan, laat het dan weten. De politie is al ingeschakeld. Of als je weet dat je kind daar regelmatig komt.. Ga dan in gesprek met hem/haar. Want dit kan niet langer zo."

Ook meldt de Nextdoor-deelnemer het lastigvallen door groepjes kinderen. "De laatste tijd gebeurt het vaker dat de cliënten van de woning worden lastiggevallen door groepjes kinderen. Er worden dingen gegooid naar begeleiding, kinderen lopen op de daken van de woning en er wordt asociaal gepraat tegen werknemers van Ipse als er wat van gezegd wordt. Er zijn zelfs bewoners die niet meer langs deze groepjes durven te lopen omdat ze bang zijn... Kom op mensen, dit kan toch niet waar zijn dat dit gebeurt."

Ipse de Bruggen is door ons om een reactie gevraagd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date