Inwoners Schiedam houden activiteiten op Burendag

11-08-2021 Nieuws Redactie

Op Burendag worden allerlei activiteiten gehouden; Foto Burendag


SCHIEDAM - Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat buren samen vieren op de vierde zaterdag in september. Dat is dit jaar 25 september. Mensen komen bij elkaar en doen iets goeds voor elkaar en voor de buurt. Ook in Schiedam wordt meegedaan, op 15 verschillende plekken. Op de dag zelf, maar ook de dag daarna.

‘Samen werken aan een nog gezelligere straat’: dat is op Burendag het doel van de bewoners van de Paulus Potterstraat, vanaf 10.00 uur. En de Bilderdijkstraat? Die wordt vanaf 10.00 uur opgefleurd door straatbewoners. Hetzelfde geldt voor de Sommeldijksestraat, die vanaf 11.00 uur opgefleurd wordt en de Willem Passtoorsstraat, waar vanaf 15.00 uur het opfleuren van de straat op de agenda staat. Bij het Olympiawegcomplex wordt vanaf 10.00 uur een bloemenmuur gemaakt. Op het Dirk Schäferplein wordt vanaf 11.00 uur meegedaan aan Burendag. ‘Gezellig plaatsje’, zo hebben de buren daar hun activiteit genoemd. Niet ver daar vandaan, aan de Laan van Spieringshoek, is het vanaf 15.00 uur bij een van de bewoners ‘Kerst in onze tuin’. ‘Schone voetjes’: zo heet de Burendag-activiteit die op de Beierlandsestraat gehouden wordt, vanaf 12.00 uur. Vanaf 12.00 uur wordt er in de gezamenlijke tuin van de Doggerstraat en de Brigantijnstraat ook meegedaan aan Burendag. Aan de ‘s-Gravelandseweg wordt ook meegedaan met het jaarlijkse burenfeestje. Vanaf 14.00 uur worden daar de flat en de parkeerplaats opgefleurd. Aan het Brandewijnpad is er een heus feest vanaf 15.00 uur: het Kade feest 2021.

Op zondag vindt ook nog een aantal activiteiten plaats rondom de Burendag van de dag daarvoor. Aan de Van Hallstraat wordt vanaf 07.00 uur de wijk schoongemaakt en aan de Puccinistraat is er om 12.30 uur een Meet & Greet met Stichting Aimable. ‘Halleyplein gezellig en speels maken’: dat staat vanaf 12.30 uur op de planning in de Halleystraat. Aan de Copernicusstraat wordt deze dag vanaf 13.00 uur de binnenruimte daar opgefleurd.

Wie meedoet aan Burendag, kan hiervoor een geldbedrag krijgen. Het is voor buurten mogelijk om nog tot en met 15 augustus een aanvraag tot maximaal € 400, in te dienen bij het Oranje Fonds om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren. Er zijn al ruim 5500 klussen aangemeld.


Gerelateerd