Inzendingen MVO-ondernemer 2018 bekend

17-08-2018 Nieuws Advertentie

SCHIEDAM - Maar liefst 26 ondernemers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam zijn aangemeld voor de verkiezing MVO-ondernemer van het jaar. Zij worden gezien als lichtend voorbeeld op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen; ondernemers die het verschil maken. Uit de inzendingen kiest de professionele jury drie genomineerden. Zij presenteren zich tijdens een inspirerende netwerkbijeenkomst op 10 oktober 2018. Ter plekke bepaalt het publiek wie er met de titel naar huis gaat.

De verkiezing MVO-ondernemer van het jaar is in het leven geroepen om ondernemers, die zich onderscheiden op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, publiekelijk te waarderen en te belonen. Maar zeker ook om andere ondernemers te inspireren want iedereen heeft van nature een sociale inborst en dit zijn prachtige voorbeelden die laten zien hoe elke ondernemer een manier heeft gevonden invulling hieraan te geven. De verkiezing is een initiatief van het Sociaal Economisch Netwerk (SEN) in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, dat op 10 oktober 2018 – de Dag van de Duurzaamheid - gelanceerd wordt. Het unieke van dit netwerk is dat het ondernemers, overheid, onderwijs en maatschappelijke organisaties uit de drie gemeenten samenbrengt rondom sociale en economische ontwikkelingen. Met als doel onze prachtige regio naar een hoger plan te tillen. Het regionale participatiebedrijf Stroomopwaarts is hierin aanjager. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is de drijfveer, met aandacht voor ‘Profit’, ‘Planet’ en ‘People’.  

De zevenkoppige jury die de inzendingen voor de MVO-trofee beoordeelt, bestaat uit gerenommeerde vertegenwoordigers vanuit dit netwerk. Zij selecteren begin september de drie genomineerden. Op 10 oktober 2018 worden de juryrapporten en video’s van de drie genomineerden gepresenteerd. Alle aanwezigen brengen die dag hun stem uit en bepalen gezamenlijk wie de winnaar wordt. Daarnaast zijn er onder meer lezingen van de voorzitters Hans de Boer van VNO-NCW en Mariëtte Hamer van de Sociaal Economische Raad.

Ondernemers en werkgevers zijn van harte welkom om op 10 oktober 2018 mee te beslissen wie de winnaar wordt van de MVO-trofee 2018! Aanmelden voor deze inspirerende netwerkbijeenkomst kan via I: www.sen-mvs.nl. Hier vindt u alle benodigde informatie.