Irado verduurzaamt wagenpark

08-10-2018 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Irado wil met zijn wagenpark overstappen op duurzame aandrijving. Onlangs zijn er elektrische bestelwagens en vuilnisvoertuigen die rijden op 'groen' gas CNG in gebruik genomen .

“Dagelijks werken we aan een schone stad", stelt Irado-directeur André Hertog. "Daar hoort ook een duurzaam wagenpark bij. Voor ons werk ontkomen we er niet aan om met voertuigen door de stad te rijden. Waar mogelijk proberen we dat zo duurzaam mogelijk te doen."

Om de CO2-uitstoot in de stad te verminderen vervangt Irado volgens hem de komende jaren oude diesel bestelwagens door volledig elektrisch aangedreven voertuigen die opladen aan laadpalen op het eigen terrein. De groene stroom voor de laadpalen wekt Irado onder meer op via zonnepanelen die sinds kort op het dak van het kantoor liggen. Hiermee kan Irado de voertuigen volledig CO2-neutraal laten rijden.

De nieuwe vuilniswagens gaan, indien dit mogelijk is, rijden op groen gas CNG. Dit 'aardgas onder druk' valt te winnen uit organisch afval dat te vinden is in het restafval. Door nascheiding en vergisting ontstaat biogas, dat zorgt voor minder CO2-uitstoot dan diesel.

Bij alles wat Irado doet wordt rekening gehouden met de gevolgen voor mens, milieu en maatschappij. Irado volgt hierin de prestatieladder, opgesteld voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Irado heeft daarop trede 3 bereikt. Door ondernemers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam is Irado samen met twee andere bedrijven genomineerd voor de MVO-trofee 2018. Woensdag, op de Dag van de Duurzaamheid, wordt bepaald wie de winnaar wordt.

PS. Dit artikel is na publicatie aangepast, met name de tweede zin

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date