Irado wil bijdragen aan behoud Midden-Delfland

18-11-2019 Nieuws Kor Kegel

André Hertog en Koos Karssen tekenen de overeenkomst

SCHIEDAM – Met de aanmelding van afvalinzamelaar Irado uit Schiedam heeft de Midden-Delfland Vereniging nu al meer dan tien maatschappelijke partners die de vereniging sponsoren ter bescherming van het unieke veenweidegebied.  

Irado-directeur André Hertog: “Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan dit mooie gebied. Bij Irado staan natuur en zorgen voor het milieu hoog in het vaandel. Doordat Midden-Delfland grenst aan Schiedam en Vlaardingen voelen wij ons zeer verbonden met het polderlandschap. We zijn blij dat we een rol kunnen spelen in het behoud ervan.”  

Hij ondertekende de sponsorovereenkomst met Koos Karssen, voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging. Irado heeft veel kennis van afvalbeheer, de zorg voor ‘buiten’ en duurzaamheid. Naast het zo efficiënt mogelijk inzamelen van afval, met de grootst mogelijke milieuwinst, helpt het graag inwoners om het afval beter te kunnen scheiden en de hoeveelheid afval te verminderen. 
Koos Karssen toont zich ingenomen met de nieuwe partner. Irado is ook actief op het gebied van groenonderhoud. Scholen en wijkverenigingen kunnen terecht voor ondersteuning bij opruimacties. Nu steunt Irado dus ook de strijd om de groene polders ten behoeve van agrarisch natuurbeheer en recreatie.
“Ondernemers die de vereniging steunen, laten zien dat ze Midden-Delfland een warm hart toedragen en het gebied willen behouden en versterken”, zegt Karssen. “Zij profileren zich hiermee als maatschappelijk betrokken ondernemingen en dragen bij aan de toekomst van Midden-Delfland. Dankzij hun bijdrage kan de vereniging blijven werken aan allerlei activiteiten.”  

Irado is actief in Schiedam, Vlaardingen, Rozenburg en Capelle aan den IJssel. Het hoofdkantoor staat in Schiedam en daarmee is Irado de eerste Schiedamse partner van de Midden-Delfland Vereniging. De andere partners zijn Golfbaan Delfland, 2administrate, administratiekantoor De Poolleeuw, B & B Rechthuis van Zouteveen, technisch installatiebedrijf Van den Berg, brood- en banketbakkerij Theo Hoek en bloemen- en plantenzaak Langelaan, alle gevestigd in Schipluiden, en voorts partycentrum Onder Ons en Westvest Notarissen in Delft, Stout Grafische Dienstverlening in Vlaardingen en vastgoedontwikkelaar Wilgenrijk in Maassluis.