Jan van Nijenhoff onverwacht overleden

04-03-2016 Nieuws Jan Schrijver - De Schiedammer Online

ROTTERDAM / SCHIEDAM - Jan van Nijenhoff is dinsdagavond 1 maart op 69-jarige leeftijd in zijn woonplaats Rotterdam aan een hartstilstand overleden. Dat was geheel onverwacht. Zijn echtgenote Mielang en zijn tweeling Michael en David waren thuis toen de acute hartstilstand zich voltrok. Reanimatie mocht niet meer baten. Hij overleed op weg naar het Erasmus MC.

In de jaren zeventig verhuisde Jan van Rotterdam naar Schiedam, waar hij eerst in Groenoord woonde, en daarna vele jaren in Kethel aan de Zwaluwlaan. Twee jaar geleden verhuisde hij terug naar Rotterdam, waar hij vanuit zijn flat - vanaf de andere kant van de Maas - neerkeek op zijn geboortegrond, het Noordereiland.

Jan werd een bekende Schiedammer. Als muzikant, hij speelde onder meer keyboards, en bandleider. Met zijn groep Down Town vormde hij vele jaren de vaste begeleidingsband van Lee Towers. Begin jaren negentig begon hij met zijn theater- en evenementenbureau Nijenhoff Producties, waarmee hij zijn opgebouwde netwerk in de muziekwereld goed kon inzetten. Een fervent sportliefhebber was Jan. Je kon hem met regelmaat op de tennisbaan vinden, in Schiedam-Noord op Tenniscentrum Kethelhaghe. De maandagavond was, zomer en winter, zijn vaste tennisavond. Een jaar of vijf geleden was hij met golf begonnen. Ook dat deed hij met volle overgave. Dit jaar zou hij voor het eerst gaan deelnemen aan de golf-competitie. Ook bij Hermes-DVS was hij een bekend gezicht, langs de lijn als supporter van het eerste en van Michael en David, die er beiden spelen.


Waar je Jan ook tegenkwam, tijdens zijn werk, op het sportveld, op het schoolplein, hij was altijd in voor een praatje. Jan was een bijzonder aimabel mens.

“Hij was de ceremoniemeester op mijn huwelijk en mijn twaalfenhalfjarige bruiloft, maar ook tijdens de uitvaart van mijn echtgenote, enkele jaren geleden. Nu ben ik ceremoniemeester voor zijn, voor iedereen onverwachte, afscheid”, zegt Aad Verwater, een van zijn beste vrienden, heel bedroefd.

Vanavond is er gelegenheid tot condoleren, om zes uur, aan de Viaductweg 89 te Rhoon.

Jan van Nijenhoff wordt maandag gecremeerd op Hofwijk in Rotterdam om half vier.
 
Wij wensen Mielang en zijn zonen Ryan, Michael en David heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Jan Schrijver - De Schiedammer OnlineGerelateerd