Jarig Fonds gul voor Kroepoekfabriek

21-01-2016 Nieuws Redactie

Massaar overhandigt Verbeek de 'steun in de rug'


VLAARDINGEN / SCHIEDAM - De Kroepoekfabriek in Vlaardingen krijgt een verrassende donatie van tienduizend euro van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Het fonds is van plan dit jaar, vanwege het 25-jarig bestaan, nog vijf organisaties blij te maken met zo'n grote gift.

Bij de aftrap van het jubileumjaar, vanmiddag 'ten huize' van het fonds aan de Schiedamseweg in Vlaardingen, maakte directeur John Massaar dit plan bekend. Hij overhandigde Renske Verbeek, directeur van de Kroepoekfabriek, een cheque met het geldbedrag en prees daarbij de Kroepoekfabriek vanwege het vernieuwende programma dat het poppodium brengt. Met name de nadruk die binnen de projecten van de Kroepoekfabriek wordt gelegd op de elementen 'talentontwikkeling', 'meedoen' en 'cultuur' maakt dat het fonds deze graag eenmalig extra wil ondersteunen.

Renske Verbeek, directeur van De Kroepoekfabriek, nam overrompeld en wel de donatie in ontvangst. “Heel fijn om te horen dat we het goed gedaan hebben; naast de financiële opsteker natuurlijk." Het poppodium brengt dingen tot stand met een grote groep vrijwilligers, 119 man-vrouw groot op het moment. Ook het feit dat de Kroepoekfabriek 'meerdere instellingen in de stad met elkaar verbindt' ziet Massaar als een bijzondere kwaliteit.

Het Fonds Schiedam Vlaardingen eo. geeft in 2016 een extra donatie aan zes organisaties die de afgelopen jaren bewezen hebben dat zij voor hun doelgroep het verschil maken. De organisaties krijgen zo een steuntje in de rug om hun goede werkzaamheden ook in de toekomst te kunnen blijven uitvoeren. In iedere sector wordt één organisatie uitgekozen. “Het zijn de stichtingen en verenigingen in onze regio die projecten indienen en het verschil maken voor de inwoners. Daar zijn wij enorm dankbaar voor”, aldus Massaar.

Het fonds keerde in zijn bestaan tot dusver voor 98 miljoen uit aan projecten in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.


Gerelateerd