Jelle Gunneweg wordt havenverslaggever

29-06-2019 Nieuws Redactie

Foto: RTV Rijnmond


ROTTERDAM - Jelle Gunneweg wordt havenverslaggever van RTV Rijnmond. Bekend terrein voor de 'Schiedamse'.

"De haven is een belangrijk onderdeel van het DNA van de Rijnmond", stelt hoofdredacteur Ib Haarsma. "Een groot deel van onze achterban voelt zich nauw verbonden met het gebied. Er gebeurt ontzettend veel. (..) De haven staat in het klein waar onze hele samenleving voor staat: de energietransitie."

RTV Rijnmond kan volgens Haarsma door de aanstelling van een havenspecialist 'nog meer aandacht hebben' voor 'de belangrijkste uitdaging voor onze samenleving' in de komende periode.

Gunneweg gaat fulltime verslag doen vanuit 'de Rotterdamse haven', die natuurlijk ook de Schiedamse havens omvat. Per 1 augustus gaat ze aan de slag. De tegenwoordig op Goeree-Overflakkee wonende journalist ziet het werk zitten: ‘De Rotterdamse haven verandert voortdurend en dat maakt het gebied zo interessant. Niet alleen de energietransitie en economische ontwikkelingen spelen nu een belangrijke rol; de haven bestaat ook uit natuur, bijzondere bedrijven en beroepen en verborgen plekken. Juist die veelzijdigheid zorgt ervoor dat ik zin heb in deze nieuwe functie’ , aldus Gunneweg.

Zij werkt ruim twintig jaar bij RTV Rijnmond. Ze was onder meer chef sport en live-verslaggever voor het radioprogramma Wakker@Rijnmond. Daarvoor was ze als journalist verbonden aan De Havenloods en het Rotterdams Dagblad. Voor die tijd was Gunneweg student en scholier op de School voor Journalistiek en Spieringshoek.

Haarsma is blij met de nieuwe post van Gunneweg. "Of het nu gaat om verhalen voor online, radio of televisie: Jelle kan op al onze kanalen uit de voeten", aldus Haarsma. "Jelle is sterk in het maken van persoonlijke verhalen, maar heeft ook ruime ervaring in het maken van hard nieuws."Gerelateerd