Categorieën

Service

Jonge Ambtenarendag trekt 650 deelnemers

Jonge Ambtenarendag trekt 650 deelnemers
Nieuws

Jonge Ambtenarendag trekt 650 deelnemers

  • Redactie
  • 29-03-2016
  • Nieuws
Jonge Ambtenarendag trekt 650 deelnemers

Souhail Chaghouani werd in januari verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar

SCHIEDAM - Het wordt druk in Schiedam deze week. Druk met ambtenaren. Jonge ambtenaren. Zo'n 650 worden er verwacht op de tiende Jonge Ambtenarendag. Aanstaande donderdag, in Theater aan de Schie. 

‘The perfect fit’ is het thema van de ambtenaren dag. In gewoon Hollands: Past precies. Met als ondertitel: Maak een keus wat je het beste past. Het gaat vooral over het vinden van de juiste balans tussen werk, privé en het blijven ontwikkelen van zichzelf. 

De dag bestaat uit verschillende workshops, met een relatie met het thema, verdeeld over drie rondes. Als openingsspreker staat de internationaal gerenommeerde verhalenverteller Paul Hughes op de rol. Terwijl hij vertelt, tekent hij op een vel papier van tien meter lang. Dit noemt hij 'tien meter denkwerk'. Nog niet eerder was er een buitenlandse spreker op de ambtenarendag. Oud-Olympischkampioen Mark Huizing sluit de dag af.

Sinds 2007 organiseert stichting Jonge Ambtenaren ieder voorjaar een inspirerende dag voor jonge ambtenaren uit heel Nederland. Hierbij zijn ambtenaren - jong van geest of leeftijd - van diverse overheidsinstanties aanwezig. De Jonge Ambtenarendag vindt elk jaar plaats in een andere stad, waarbij het thema verandert, maar de basis hetzelfde blijft. Hier krijgen deelnemers de mogelijkheid om zichzelf uit te dagen, kennis te vergaren, ontwikkelingsvraagstukken te bespreken en haar netwerk te vergroten.