Jonge Schiedammertjes naar Pak je Kans

03-10-2020 Nieuws Ŕedactie


SCHIEDAM – Pak je Kans krijgt het druk met jonge Schiedamse 'delinquenten'.

De nieuwste ‘klant’ is een veertienjarige jongen die door de wijkagent van Nieuwland bevraagd werd over de schaar die hij in zijn bezit had. Dat gebeurde gisteravond op de Monseigneur Nolenslaan. “Geen legitimatie bij zich, jokken over zijn ware identiteit”, rapporteert wijkagent Izak van der Vliet. “Daar trappen wij natuurlijk niet in.” De agent ging al met de jongeman mee naar huis om daar het gedrag thuis toe te lichten. Daarop werd besloten de jongen aan te melden voor Pak je Kans.

Eerder deze week werd een achtjarig Schiedammer doorverwezen naar hetzelfde initiatief. Het kind had een scootmobiel ontvreemd. Dit na een tip van een voorbijgangster die de jongen op de scootmobiel zag rijden.

Pak je Kans is een voor van maatschappelijke hulpverlening, in de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond uitgevoerd door Enver. Een hulpverlener van Pak je Kans gaat met kind en ouders in gesprek om problemen aan te pakken, binnen 48 uur na aanmelding. Dat gebeurt door politiemensen, een medewerker van Halt of leerplichtambtenaar, wanneer hij of zij signaleert dat een kind tot achttien jaar problemen heeft of veroorzaakt. “Bijvoorbeeld omdat een kind nog laat rondhangt op straat, spijbelt, dingen sloopt of iets heeft gestolen”, aldus Pak je Kans. “Ook daders of slachtoffers van bijvoorbeeld pesten of sexting kunnen voor Pak je Kans in aanmerking komen. Doel van Pak je Kans is om (achterliggende) problemen op te lossen en het kind op het rechte pad te houden.” Het project neemt daarvoor drie maanden te tijd.
Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date