Jubileumfeest voor schaapskudde Vockestaert

03-05-2019 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Het is feest bij agrarische natuurvereniging Vockestaert. De schaapskudde op boerderij Adrianushoeve bestaat namelijk tien jaar. Op het erf, net op de grens van Schiedam, organiseren ze zondag een hoop activiteiten.

Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland komt zondag de vereniging feliciteren en voor het tienjarig bestaan onthult hij een plaquette. Op de zolder van de boerderij is een museum opengesteld, waar de burgemeester ook een kijkje zal nemen. In de stal staat een tijdelijke expositie met attributen uit de oorlog.

De schapen van de Vockestaert grazen in de polder op de grens van Schiedam, Vlaardingen en Schipluiden. Enkele weken per jaar trekken de schapen met een van de herders naar een ander weiland om daar verder te grazen. De schapen dienen dan als grasmaaier. Ook worden ze geregeld ingezet voor de educatie van kinderen.

De festiviteiten zondag beginnen om half elf. De hoeve is verder elke woensdag en zondag  van half elf tot half vier open voor bezoekers aan de Woudweg in Schiedam.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date