Kat overleeft wekenlange opsluiting

25-08-2021 Nieuws Redactie

Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen


SCHIEDAM - Anderhalve maand alleen in een huis, maar kater Finn heeft het overleefd. Blijkbaar waren er genoeg muizen te vinden...

Dit verhaal begint bij de nieuwe eigenaren van een pand in Schiedam. "De vorige bewoner bleek 1 juli al met de noorderzon vertrokken", zo vertelt Dierenopvangcentrum Vlaardingen op Facebook. "De woning is door de nieuwe eigenaren ‘blind’ via een veiling gekocht en daarom is er tussentijds niemand in de woning geweest. Toen zij de woning betraden schoot de kat eruit."

Het dier was 'ontzettend mager', zeg maar uitgehongerd. Niet zo gek voor wie bedenkt dat de kat 52 dagen in zijn uppie heeft doorgebracht, zo konden de mensen van het opvangcentrum terugrekenen. "Mogelijk had hij in het begin nog wel wat te eten, maar dat raakt na verloop van tijd natuurlijk op."

Afgelopen zaterdagavond is hij opgehaald door de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid en naar de spoedkliniek gebracht. "Hier kreeg hij een infuus toegediend en er werd een bloedonderzoek gedaan. Hij is de rest van de nacht goed in de gaten gehouden en wonder boven wonder is hij naast heel erg mager verder wel gezond", zo meldt Dierenopvangcentrum Vlaardingen. "In zijn ontlasting zaten allerlei papiertjes, die hij waarschijnlijk in zijn zoektocht naar iets eetbaars heeft binnengekregen. Wat een verschrikkelijk idee dat hij zo lang naar eten heeft gezocht."

Zondag mocht de kat vertrekken uit de kliniek, naar de dierenopvang. "We hebben deze kater met flapoortjes Finn genoemd." Zodra de kat is  aangesterkt zal hij worden gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. "Dan kunnen we op zoek naar een nieuw baasje voor deze knul. Finn zelf is nog aardig van slag van alles, hij vindt het spannend, en is wat blazerig. Dat komt allemaal wel goed met een dosis geduld, liefde en aandacht die hij van onze dierverzorgers krijgt."

De kosten voor de kliniek, € 428,85 euro, kreeg Dierenopvangcentrum Vlaardingen, die de rekening in eerste instantie betaalde, inmiddels bijgeschreven van meelevende mensen.


Gerelateerd