Kennismaken met de Hoekse Lijn op 28 september

12-09-2019 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Als de laatste testen goed verlopen, biedt de RET reizigers op zaterdag 28 september tussen twaalf uur 's middag en acht uur 's avonds de gelegenheid om gratis kennis te maken met de nieuwe metrolijn.

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: "Het geduld van reizigers is lang beproefd. Daarom willen we hen al voordat we in exploitatie gaan, de gelegenheid bieden om een rit te ervaren.'' Na de open dag volgt een opstartfase waarin zowel reizigers als de RET kunnen wennen aan de nieuwe metroverbindin; eventuele kinderziekten kunnen dan worden opgelost. 

Op 28 september gaan de metropoortjes tussen twaalf en acht open en kunnen belangstellenden zo lang ze willen gratis op het traject tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven met de metro meerijden. Alleen station Schiedam Centrum valt niet onder die regeling.

Afgelopen zaterdag heeft de gemeente Rotterdam de eindverantwoordelijkheid voor het beheer en de exploitatie van de Hoekse Lijn overgedragen aan vervoerder RET. Nu loopt het zogenaamde proefbedrijf, waarin de RET de laatste testen uitvoert en verbeteringen doorvoert. 

Verloopt het proefbedrijf succesvol, dan zal de exploitatie van de Hoekse Lijn op maandag 30 september beginnen. De RET, de MRDH en de omliggende gemeenten zullen uitgebreid stilstaan bij het moment van volledige exploitatie - als ook de A-lijn wordt onderhouden. Dit wordt gemarkeerd met een officieel openingsmoment. 


Gerelateerd