Kindergemeenteraad over wijken en straten

04-02-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – De openbare ruimte en de Schiedamse wijken. Daarover gaat het tijdens de volgende bijeenkomst van de Kindergemeenteraad op 4 maart.

De kinderraadsleden hebben de afgelopen periode onderzocht hoe kindvriendelijk de wijken in Schiedam zijn. Zij brengen voor elke wijk advies uit. Dat gebeurt in de Aleidazaal van het stadskantoor in twee sessies. In het eerste gesprek van kwart over negen tot kwart over tien staan de wijken Oost, West, Centrum en Groenoord centraal. In het tweede gesprek van kwart voor elf tot kwart voor twaalf zijn dat Kethel, Spaalnd/Sveaparken, Woudhoek, Zuid en Nieuwland.

De kinderraadsleden gaan tijdens de vergadering in gesprek met kinderen, ambtenaren en wethouders, maar ook organisaties en wijkbewoners krijgen de gelegenheid om mee te doen. Zo zijn er meerdereschooklassen aanwezig die van te voren democratielessen hebben gekregen ter voorbereiding op het gesprek. De kinderen nodigen alle Schiedammers uit om bij de ontmoeting aanwezig te zijn. Voor organisaties en betrokkenen is er ruimte voor één of twee spreekplaatsen. Aanmelden in gewenst.


Gerelateerd