Klasmann-Deilmann bouwt nieuwe bedrijfshal

08-04-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Klasmann-Deilmann breidt uit. De Schiedamse leverancier van organische substraten begint binnenkort met de bouw van een productiehal van vierduizend vierkante meter. 

De hal, op het bedrijfsterrein aan de kop van de Admiraal de Ruyterstraat, zal gebruikt worden voor de productie van een specifiek substraat, op basis van houtvezel. Het gaat om een specifieke naaldhoutvezel, met de naam Green Fibre. "Een hoogwaardige, RHP-gecertificeerde (RHP is een strenge kwaliteitsnorm-red.) toeslagstof van constante kwaliteit, geproduceerd met gebruikmaking van een duurzame grondstof", zo adverteert Klasmann-Deilmann het product. In het nieuwe bedrijfsgebouw zal na oplevering volcontinu worden geproduceerd, met een hoge mate van automatisering.

De uitbreiding is volgens de onderneming noodzakelijk vanwege de 'enorm' stijgende vraag naar substraten met alternatieve grondstoffen. Green Fibre is volgens Klasmann-Deilmann duurzaam, wordt lokaal geproduceerd en staat garant voor een hoge en constante kwaliteit van het substraat. 

Door verplaatsing van de houtvezelproductie naar de nieuwbouw, ontstaat in de bestaande hallen meer ruimte voor de verwerking van substraten en de uitbreiding van het substraatlaboratorium. In de nabije toekomst verwacht Klasmann-Deilmann het aandeel alternatieve grondstoffen substantieel verder te verhogen. De producent belevert vanuit Schiedam sierteelt- en groentekwekers, boomkwekers en bollenbedrijven in Nederland en België.Gerelateerd