Klasmann-Deilmann richt nieuwe hal in

08-05-2021 Nieuws Redactie

Foto: archief


SCHIEDAM – Klasmann-Deilman is begonnen met de inrichting van een nieuwe productiehal.

De nieuwbouw bij de vestiging aan de kop van de Nieuwe Waterwegstraat maakt deel uit van een groter plan waarin ook de nieuwe routing voor het terrein is opgenomen. In de fabriek wordt een extra menglijn gebouwd voor zogenaamde Pro Linesubstraten. De hal wordt al gebruikt voor de productie van houtvezel, maar binnenkort gaat hier ook het gehele verpakkingsproces van de substraten plaatsvinden, met onder meer een tweede pers voor het maken van grote balen, zo laat het bedrijf weten.

Daarnaast wordt een deel van de hal gebruikt om logistieke processen onder te brengen. Er is een laadterminal voor vrachtwagens en een rollerbaan voor de verpakte materialen naar het nieuwe aangrenzende opslagterrein. De ontwikkeling van het plan voor de nieuwe hal en de daarbij behorende inrichting vraagt ook een aanpassing aan de processen in de bestaande hallen.

Volgens een woordvoerder hoopt men aan het eind van het jaar de hal in gebruik te nemen, maar dat hangt af van verschillende factoren. De nieuwe routing van het buitengebied, met onder meer een bewaakte toe- en uitgang, met slagbomen en een weegbrug, wordt nu getest.

Klasmann-Deilmann is een wereldwijde leverancier van organische substraten en grondstoffen.

Zie ook dit artikel.


Gerelateerd