Klemmend beroep om eind te maken aan verkeersergernis voor ziekenhuis

19-11-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De bal ligt voor het oplossen van de verkeersergenissen voor het Franciscus Vlietland bij de gemeente. Het ziekenhuisbestuur schreef er een klemmende brief over naar burgemeester & wethouders.

Eerder deze week bleek dat het ziekenhuis geen toestemming heeft om zelf mensen in te zetten, om op de openbare weg, de rotonde op de Hargalaan, het verkeer in goede banen te leiden. Daarom werden gastvrouwen en -heren aan het werk gezet op de parkeerplaats. Meer dan de bezoekers en werknemers voorbereiden op de ergeniswekkend lange tijd die het kan kosten om op weg naar huis te komen, konden zij niet.

Door de afsluiting van de Laan van Bol"Es als doorgaande route naar Vlaardingen, krijgt de Hargalaan extra veel verkeer te verwerken. Op spitsmomenten, dat de parkeerplaats bij het ziekenhuis leegloopt, bij wiisseling van diensten of  het eind van bezoekuren, komt het vertrekkende verkeer nauwelijks tussen de stroom auto's vanuit Vlaardingen op weg naar Schiedam-Centrum en vooral Schiedam-Noord. Er zijn vertragingen van een uur en meer gemeld. Zie dit artikel met filmpje.

De situatie is al aangepast. Gisteren werd verkeer vanuit Vlaardingen en vanaf de afslag van de snelweg bij het Novotel al in een vroeger stadium gedwongen in te voegen tot één rijstrook. Dat maakte een baan op de rotonde vrij. Verkeer dat vanuit het ziekenhuis de rotonde over wil steken, naar snelwegoprit of Vlaardingen, als ook verkeer dat in moeten voegen op weg naar Schiedam-Noord, is echter nog steeds afhankelijk van het krijgen van voorrang door filerijdend verkeer.

Het ziekenhuisbestuur zegt er nu vanuit te gaan dat de situatie 'spoedig de juiste aandacht krijgt', om aan de verkeersdrukte een eind te maken.


Gerelateerd