Kom maar op met een naam voor het sportdak

22-04-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Vandaag maken de kinderen van Schiedam zich plezierig druk op de Koningsspelen. Voor de gemeente Schiedam vormen die ook het formele begin van de 'Schiedam beweeg- en sportzomer'. Wethouder Nathalie Gouweleeuw was daarom vandaag bij de opening van de Koningsspelen op basisschool ‘De Klinker’. Zo kon zij met een ludieke actie de aandacht richten op de sportzomer.

Gouweleeuw liep vanmorgen het schoolplein van ‘De Klinker’ op met in haar kielzog twee in het zwart geklede mannen met zonnebril en een zilveren koffertje. Het koffertje werd door de wethouder overhandigd aan de sportieve leerling Max van Dalen. Hij liep enkele weken gelede de AD-minimarathon van 4,2 km in een tijd van 27.15 minuten. De scholier mocht onthullen wat er in het mysterieuze koffertje zat. Dat bleek de uitnodiging aan alle Schiedammers om mee te denken over de naam van het nieuwe sportpark op het tunneldak van de A4.

“Komend sportseizoen is het sportpark op het tunneldak van de A4 af", zo meldde Gouweleeuw. Het park kent echter nog geen naam. “De gemeente Schiedam is voor het nieuwe sportpark op zoek naar een naam die eruit springt", aldus de wethouder. "Die anders is dan de namen van de andere Schiedamse sportparken en die gericht is op alle gebruikers van het park. Dus: kom maar op met die naam!”

De Schiedam beweeg- en sportzomer is bedoeld om Schiedammers te laten zien wat er op sportief gebied allemaal te doen is in de stad. “Ik daag iedereen uit om deze zomer in beweging te komen", aldus Gouweleeuw. "Buitenspelen, tuinieren, fietsen, wandelen of sporten.”Gerelateerd