Komkids en Siko: op naar integrale kindcentra

11-06-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Komkids en Siko halen de onderlinge banden nog verder aan. Door overleg, afstemming en samenwerking willen ze de verschillen tussen school en kinderopvang zo veel mogelijk laten wegvallen.

Deze naadloze samenwerking tussen de twee organisaties waar kinderen een zo groot deel van hun dag doorbrengen, wordt integraal kindcentrum genoemd. De samenwerking in de vorming van deze vorm betekent dat Komkids voor de kinderen en ouders van de Siko-scholen, de meest aantrekkelijke kinderopvangaanbieder wordt. Mogelijk trekt het naadloze aanbod aan opvang en zorg ook ouders die nog niet van geregelde kinderopvang gebruikmaken, over de streep om hun kinderen bij Komkids te laten 'overblijven'.

Om de samenwerking formeel verder vorm te geven en vast te leggen, tekenden de directies van school- en kinderopvangorganisatie gisteren een overeenkomst.

In Siko werken tien scholen met bijna drieduizend leerlingen in Schiedam en Vlaardingen samen. Komkids biedt op een twintigtal locaties kinderopvang.Gerelateerd