Koor-onder-de-Molens in Schiedam-Noord?

09-06-2016 Nieuws Redactie

Foto: Mooi Werk

SCHIEDAM - Ook Schiedam-Noord krijgt een Koor-onder-de-Molens.Tenminste, als er respons komt op een oproep van de cultuurscouts van Mooi Werk. Die zijn op zoek naar enthousiaste (amateur) zangers- en zangeressen voor de vorming van een gemengd koor in de noordelijke wijken. Er zijn al drie van dergelijke koren in de stad.

"Veel of weinig zangervaring, iedereen is welkom om mee te zingen", zo is het uitgangspunt. "Zingt u graag de sterren van de hemel onder de douche of tijdens het afwassen? Altijd al eens in de schijnwerpers willen staan, maar liever samen dan alleen? Zin om van een deskundige dirigent de fijne kneepjes van het vak te leren?", zo vragen de cultuurscouts zich af. Dan is het te vormen koor wellicht het antwoord.

Om de boel van de grond te krijgen wordt er bij het Zimmerkoor in Groenoord een open zangavond gehouden, aanstaande donderdag. "Er wordt gewerkt aan drie Scandinavische liedjes voor het midzomerfeest in Sveaparken op vrijdagmiddag 24 juni." Aanvang: zeven uur 's avonds, in het Zimmertje op het Louis Zimmermannplein. Om half zeven vertrekt er vervoer van het Heijermansplein.