Korpschef: buren pakken ondermijning goed aan

30-03-2019 Nieuws Redactie

Paauw: Rotterdam en Schiedam pakken ondermijing op unieke manier aan; foto: politie


ROTTERDAM - Rotterdam en Schiedam pakken ondermijning goed aan. Dat zegt afzwaaiend politiechef Frank Paauw in een interview in het AD.

De krant publiceert een afscheidsinterview met Paauw, die in Amsterdam aan de slag gaat. Gevraagd naar wat hem het meeste zorgen baart in de samenleving, antwoordt hij: ondermijning. "Ondermijning, de parallelle economie gebaseerd op drugsgeld. Dat heeft een verwoestende werking op de stabiliteit in de samenleving. Een gewone horecazaak gaat het niet redden tegen een zaak die drijft op drugsgeld. De handgranaten aan voordeuren en het openbare excessieve geweld dat je tegenwoordig ziet, zijn daar ook het gevolg van", aldus Paauw in het lange interview.

"Een paar jaar geleden was ondermijning nog een modewoord, nu wordt het serieus genomen. Rotterdam is daar drie jaar geleden al mee begonnen. Zoals we het hier in Rotterdam en Schiedam doen, is uniek in Nederland", aldus de politiechef. "Van deur tot deur, van straat tot straat moet je het verdienmodel van deze figuren aantasten en ze vervolgens financieel uitkleden."

Rotterdam en Schiedam werken nauw samen in het bestrijden van de misdaad, met name in de Spaanse Polder. Zie onder meer dit artikel.Gerelateerd