Kranenbouwer Avezaat kan bouwen

31-08-2020 Nieuws Redactie

Ondernemer Bert Avezaat (r) zat vanmorgen samen met de wethouer bij de notaris om te tekenen; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Avezaat Cranes kan gaan bouwen. Het bedrijf sloot een nieuwe erfpachtovereenkomst met de gemeente Schiedam; vandaag werd getekend.

De afspraken betekenen de eerste gronduitgifte op het bedrijventerrein in de 's-Gravelandsepolder sinds de gemeente met het project Schie District de gebiedsontwikkeling weer volwaardig heeft opgepakt.

De kranenbouwer pacht als alles goed gaat de komende 99 jaar een kavel in de hoek tussen de Arent Vinckstraat en de Jan van Riebeeckweg en de De Gheynstraat.

"Het dossier Avezaat kende een lange voorgeschiedenis", aldus de gemeentelijke aankondiging van de overeenkomst. "Zo was de einddatum van het erfpachtrecht van de firma Avezaat Cranes al bereikt. Met de gebiedsopdracht voor Schie District en daarmee de komst van een projectteam in de polders, is het dossier vlot getrokken."

Wethouder Marcel Bregman van Vastgoed en Grondzaken zegt tevreden te zijn over het bereikte resultaat. “Met eigenaar Bert Avezaat jr. zijn de afgelopen periode vele, goede gesprekken gevoerd. Er ligt een gedegen plan. Hiermee kan Avezaat Cranes op de locatie een passend plan tot uitvoering brengen, dat aan de vereiste oppervlakte (minimaal 1.250 m²) voldoet en duurzaam is.” De wethouder verwacht de komende periode verschillende nieuwe erfpachtrechten uit te geven. “Er is duidelijkheid over de koers die de gemeente voor ogen heeft. Spaanse Polder en ’s-Gravelandsepolder worden de bedrijventerreinen van de toekomst.”

De firma Avezaat Cranes is sinds 1939 in Schiedam gevestigd in de ’s-Gravelandsepolder en heeft een internationale reputatie opgebouwd. Het bedrijf levert vakwerkgieken, telescoopmasten, kranen, hoogwerkers en heeft een eigen staalsnijderij.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date