Laurens van den Broek zoekt naamgenoten

28-09-2021 Nieuws Ingezonden


INGEZONDEN - Laurens van den Broek – kortelings van Schiedammer Vlaardinger geworden – is op zoek naar mensen met zijn achternaam voor genealogisch onderzoek. Samen met zijn heel verre neef Ben is hij zelf al een eind op streek. Hun voorzaat, Govert Willemsz. van den Broek huwde 350 jaar geleden in de hervormde dorpskerk van Kethel met Jannetje Pietersdr. 

Govert Willemsz. kwam uit het Brabantse dorpje Hees in de buurt van Den Bosch. Op zijn 21e vestigde hij zich in Schiedam. Met zijn Jannetje betrok hij een huis op de Nieuwstraat. Het is duidelijk dat Govert van den Broek er warmpjes bij zat, maar nazaat Laurens is er nog niet in geslaagd uit de archieven informatie op te diepen over zijn broodwinning.

Laurens en Ben kwamen door hun belangstelling voor genealogie met elkaar in contact. Ze ontdekten dat ze heel verre familie van elkaar zijn. 

Nu zoeken ze naamgenoten om de familie Van den Broek verder uit te zoeken. Er is nog veel onbekend over de nazaten van Govert Willemsz. en zijn Jannetje. Wie weet had hij trouwens nog familieleden. De oudste Van den Broek die Ben en Laurens opspoorden, was Goverts vader Willem, die geboren werd in 1625.

Vindt u het leuk om ervaringen of gegevens uit te wisselen, wilt u meehelpen met de speurtocht naar de wederwaardigheden van de familie van den Broek, neem dan contact met Laurens en Ben op via E: elbe@gmail.com.