Leerling mogelijk vervolgd voor mishandeling docente

09-08-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het Openbaar Ministerie onderzoekt of het vervolging instelt tegen een vijftienjarige jongen uit Rotterdam-Overschie. Dit voor mishandeling van een docente in Schiedam. De jongen werd gisteren aangehouden en verhoord.

De mishandeling deed zich al in oktober vorig jaar voor. Een politiewoordvoerder licht toe: "Tijdens een toets mochten de leerlingen maar een beperkt aantal zaken op hun bureau hebben. De jongeman (toen veertien jaar) wilde niet naar de docente luisteren toen die vroeg om spullen weg te bergen. Zij gaf hem meerdere keren een waarschuwing en wilde hij daarna de klas uit sturen. Daarom gooide de jongeman een stoel door de klas."

Die raakte de 28-jarige docente uit Vlaardingen op haar hoofd en verwondde haar aan haar wang. "In november deed de docente aangifte", aldus de woordvoerder. "Ook al ontboden we de jongen herhaalde malen op het politiebureau, zoals we dat met minderjarigen doen, hij reageerde niet. Dat heeft natuurlijk consequenties. Gisteren zijn we hem gaan halen en is hij aangehouden." Daarna is hij verhoord en heengezonden.
 
"Daarmee blijft hij nog steeds verdachte. Heenzenden betekent niet automatisch dat hij onschuldig of schuldig zou zijn. Het betekent alleen maar dat hij zijn eventuele vervolging in vrijheid mag afwachten."

De beslissing van het Openbaar Ministerie over mogelijke vervolging wordt een dezer dagen verwacht.Gerelateerd