Leren aan of leren van Amsterdam?

17-10-2018 Nieuws Redactie

Foto: Ardito

Laatste nieuws: Was het een 1 aprilgrap van iemand die een half jaartje op de zaken vooruitliep, of is er sprake van een flink misverstand? In ieder geval was Femke Halsema vanmorgen niet in de Spaanse Polder. Minister Grapperhaus was er wel.

Jan Willem de Boer vroeg hem en twee burgemeesters naar hun bevindingen: https://www.youtube.com/watch?v=NxHtufmyLvs&feature=youtu.be.


SCHIEDAM - Hoopt ze iets te kunnen leren om de ondermijnende criminaliteit in eigen stad aan banden te leggen? Of denkt ze anderen op weg te helpen met ervaringen uit haar eigen praktijk, in Amsterdam. De nieuwe burgemeester Femke Halsema schuift morgenochtend aan bij een werkontbijt in de Spaanse Polder.

Het gaat hoe dan ook over het stoppen van criminele activiteiten op het bedrijventerrein, gelegen op Schiedams en Rotterdams grondgebied. Behalve Halsema zullen ook haar Schiedamse collega Cor Lamers en minister van justitie Ferdinand Grapperhaus aanschuiven. Zij zullen het hebben over de aanpak van ondermijnende criminaliteit, door overheid en door het bedrijfsleven. Drugshandel, witwassen, fraude, het gaat vaak gepaard met geweld en maakt een bedrijventerrein onwerkbaar.Gerelateerd