Liduina-tentoonstelling verlengd

23-03-2016 Nieuws Redactie

Liduina, ook in het poppenspel van Martin Soeters te bed


SCHIEDAM - Wegens succes geprolongeerd! De tentoonstelling 'Liduina, van schaatsster tot stadsheilige' blijft langer te zien in het Jenevermuseum. 

De expositie over de Schiedamse stadsheilige stond geboekt tot 20 maart. Gezien de grote interesse voor de tentoonstellig die het museum constateert, is besloten de vertoning te verlengen tot en met zondag 8 mei.

Dat biedt de mogelijkheid om ook nog in de meivakantie activiteiten rond de tentoonstelling te organiseren: Martin Soeters speelt nog eens zijn voorstelling Liduina. Verder staan er een verhalenmiddag en een pubquiz over Liduina voorzien. Tot en met 8 mei kunnen bezoekers op de foto bij het Liduina-fotobord in de entree. Plaatsing van die foto op Facebook biedt kans op een attentie.

De Liduina-tentoonstelling staat te boek als de eerste die is gerealiseerd in samenwerking tussen het Stedelijk Museum, het Gemeentearchief en het Jenevermuseum. De tentoonstelling presenteert door middel van objecten en archief- en documentatiemateriaal, afkomstig van de musea en de Schiedamse gemeenschap, de geschiedenis van dé Schiedamse stadsicoon. Ze vertelt over haar leven en de ontwikkeling van de Liduina-verering. Waarmee ook het de betekenis en belang van de heilige voor de stad duidelijk wordt.
Gerelateerd