Liduinatentoonstelling in Jenevermuseum

01-09-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM -Er komt een tentoonstelling over Liduina in het Jenevermuseum. De expositie is een initiatief van drie instellingen; behalve het museum werken ook het Stedelijk Museum en het gemeentearchief er aan mee.

'Liduina van Schiedam, de geschiedenis van een stadsheilige' is de titel van de tentoonstelling en zal gaan over het leven en de verering van Liduina. Aanleiding is uiteraard het Liduinajaar 2015.

Liduina is volgens de organisatoren 'dé Schiedamse stadsheilige met internationale faam'. Niet alleen zijn er in Schiedam allerlei objecten in collecties en plekken en instanties die aan haar herinneren, ook veel organisaties in het buitenland, van scholen tot ziekenhuizen, dragen haar naam.

De tentoonstelling presenteert schilderijen, reliëfs, boeken, beelden, archief- en documentatiemateriaal afkomstig van de musea, het gemeentearchief en de Schiedamse gemeenschap. De presentatie vertelt over het leven van Liduina en de ontwikkeling van haar verering, en maakt daarmee de betekenis en het belang van de heilige voor de stad Schiedam duidelijk.

De geschiedenis van een stadsheilige is te zien vanaf 31 oktober en zal tot eind februari lopen.

 Gerelateerd