Lokale veiligheid in het geding

19-11-2019 Nieuws Kor Kegel

De burgemeester is bezorgd

SCHIEDAM – De prioriteiten in het lokale veiligheidsbeleid kunnen niet langer gewaarborgd worden. Dat schrijven de burgemeesters in de Rotterdamse regio aan de minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus. Er is te weinig politie-inzet.

Voor Schiedam betekent het dat burgemeester Cor Lamers keuzes moet maken voor de inzet van agenten. Voor komend jaar maakt hij een heroverweging van nieuwe evenementen buiten de evenementenkalender die om politiecapaciteit vragen; het gaat hierbij om evenementen tussen 18 april en 7 september. Bij grote evenementen en voetbalwedstrijden wordt twintig procent minder politie ingezet. Dat is een regionale afspraak tussen de burgemeesters in de Rijnmond.

Ook zal burgemeester Lamers de wijkagenten voor maximaal twintig procent van hun tijd inzetten voor noodhulp. Komende tijd zal hij deze maatregelen nader uitwerken, maar hij vindt het belangrijk om de gemeenteraad direct te informeren. Dat deed Lamers vandaag, nadat er gisteren een regionaal veiligheidsoverleg is geweest.  

Wordt vervolgd.


Gerelateerd