‘Metropolitane fietsroute’ moet fietsen aantrekkelijker maken

03-12-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Eén van de drukste fietsroutes van Schiedam wordt onderdeel van de 27 kilometer lange ‘metropolitane fietsroute’ tussen Naaldwijk en Rotterdam. De route, die loopt van Vijfsluizen tot en met de Rotterdamsedijk, moet een snelle, comfortabele en veilige fietsroute worden. Dat moet inwoners stimuleren vaker de fiets te pakken.

In Schiedam loopt de route van de grens met Vlaardingen via de Vlaardingerdijk, Burgemeester Knappertlaan, Nieuwe Haven, Oranjestraat, Gerrit Verboonstraat en de Koemarkt naar de Rotterdamsedijk. De route is zo’n 3,3 kilometer lang en wordt zo ruim mogelijk opgezet. Fietsers moeten zoveel mogelijk voorrang krijgen op het autoverkeer. Wethouder Jeroen Ooijevaar: “Nederland is echt een fietsland, maar toch pakken veel mensen uit gewoonte nog vaak de auto. Als we zorgen voor hoogwaardige fietsverbindingen maken we fietsen nog aantrekkelijker.”

Om de aanleg van de fietsroute mogelijk te maken heeft de gemeente Schiedam samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de gemeenten Westland, Maassluis, Vlaardingen en Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend. De fietsroute tussen Naaldwijk en Rotterdam is in totaal 27 kilometer lang. De MRDH en de vijf gemeenten investeren samen 28,9 miljoen euro. De fietsroute moet in 2026 gereed zijn.Gerelateerd