Mammoet vervoert tunnelboormachine

21-01-2019 Nieuws Redactie

Gedeputeerde Floor Vermeulen bezocht afgelopen week de fabriek in Schwanau: “Indrukwekkend om de rijdende fabriek van honderd meter lang en elf meter hoog in het echt te zien.”; foto: provincie Zuid-Holland


SCHIEDAM - Mammoet gaat de tunnelboormachine voor de aanleg van de tunnel in de Rijnland Route vervoeren.

Dat is een nieuwe weg van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De weg moet enkele knelpunten oplossen. Onderdeel is een tweeënhalf kilometer lange tunnel. Die wordt geboord en de machine daarvoor gaat binnenkort op transport.

De internationale aannemerscombinatie Comol5, die bestaat uit de TBI-ondernemingen Mobilis en Croonwolter&Dros, Vinci Construction Grands Projets en Dimco, start naar verwachting vanaf eind juni met het boren van de eerste tunnelbuis.

Voordat de boormachine aan haar ondergrondse reis tot maximaal 32 meter onder NAP begint, wordt zij vanuit de fabriek van Herrenknecht in het Duitse Schwanau via het water getransporteerd naar Mammoet in Schiedam. Van daaruit gaan de onderdelen via de weg naar de startschacht in Leiden; vanaf april begint dan de opbouw van de tunnelboormachine.


Gerelateerd