Man aangehouden voor brandstichting snackbar Parkweg

06-01-2019 Nieuws Redactie

Laatste nieuws: Een politiewoordvoerder laat weten dat de man in kwestie zich inderdaad op 12 december bij het ziekenhuis heeft gemeld en daar is opgenomen. Ook al heeft de politie toezicht gehouden, toch heeft de man kans gezien om na zijn ontslag uit het ziekenhuis, ongemerkt te verdwenen.

SCHIEDAM - Een 55-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is gisteren op Schiphol aangehouden op verdenking van brandstichting op 5 december aan de Parkweg in Schiedam. De verdachte raakte daarbij zelf zwaargewond aan zijn voeten en armen.


Dit meldt de politie.

In de nacht van 4 op 5 december kwamen bij de hulpdiensten rond kwart over een meerdere meldingen binnen van harde knallen en een explosie bij een snackbar aan de Parkweg. Direct daarna ontstond een uitslaande brand. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling, waardoor een naastgelegen flat met 24 woningen ontruimd moest worden.
 
Getuigen wisten te vertellen dat na de explosie een man met brandende voeten wegliep. De politie stelde een onderzoek in naar de gewonde man. Hij bleek zich onder behandeling te hebben gesteld bij een ziekenhuis. Gisteren wilde hij naar het buitenland vertrekken. Omdat hij gesignaleerd stond, kwam hij niet ver. Op Schiphol hielden medewerkers van de marechaussee hem aan. Agenten haalden hem daar op en sloten hem vervolgens in. Rechercheurs onderzoeken wat zijn exacte rol is geweest.

Opmerkelijk genoeg meldde de politie op 12 december ook al dat de man gevonden was. Zie hier.Gerelateerd