Mara uit Schiedam in finale Miss Giethoorn

19-06-2018 Nieuws Redactie

Miss Mara zet zich in voor het goede doel; foto: Coby Bergsma-Hagebeek

SCHIEDAM – Ze stond al eerder in een missfinale, te weten de Miss Beauty of Zuid-Holland 2017. Daar sleepte ze een special award van de hoofdsponsor in de wacht. Mara van Collenburg deed mee om geld in te zamelen voor Stichting Haarwensen, die zich inzet voor jonge kankerpatiënten die hun haar kwijt zijn geraakt als gevolg van bestraling en chemicaliën.  

En nu zit ze in de finale van de verkiezing van Miss Giethoorn Netherlands 2018. Die finale vindt pas plaats op zondag 2 september, maar Schiedamse Mara is erin geslaagd bij de laatste dertien meisjes te komen die dan om deze nieuwe titel strijden. Organisator van de missverkiezing in Giethoorn is Christian Vredenburg, die streefde naar een gloednieuw evenement in de Kop van Overijssel. Veel lokale ondernemers hebben dat initiatief gesteund. Het is een aantrekkelijke omgeving voor toeristen, maar leuke activiteiten kunnen de attractiewaarde vergroten. En ook nu zamelen de finalemissen geld in voor een goed doel, dus het heeft extra betekenis.  

Mara is 22 jaar. De Schiedamse is in de media na haar deelname aan Miss Beauty getypeerd als een Braziliaanse schone. Zat zat op school op de Sint-Jozefmavo in Vlaardingen.Gerelateerd