Meer 'Schiedammers' krijgen decoratie opgespeld

27-04-2021 Nieuws Redactie

Tom Bruin verrast door burgemeester Lamers; beeld: Schie


SCHIEDAM – De negen Schiedammers en de Vlaardinger Tom Bruin die dezer dagen door burgemeester Cor Lamers de versierselen krijgen opgespeld die horen bij de onderscheiding tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje Nassau, zijn niet de enigen met een sterke binding met Schiedam die een lintje krijgen.

Zo werd André Niessen in zijn gemeente Albrandswaard onderscheiden. Hij is afdelingsmanager van de Spoedeisende Hulp van het Franciscus Gasthuis & Vlietland en nam door onder meer een initiatief waarbij het Rode Kruis kwetsbare patiënten bijstaat die geen mantelzorgers hebben. (Zie de foto hieronder)

Een andere voormalige Schiedamse die in Vlaardingen verrast werd door burgemeester Bas Eenhoorn was Cobie Blok-Keijzer (68). Zij was jarenlang zeer actief in en rond de Jacobuskerk in Kethel. “Naast haar betaalde baan verrichtte ze veel ondersteunende werkzaamheden op het gebied van administratie, begraafplaatsbeheer, externe contacten, inkopen, publicaties, vieringen herdenkingen en registraties”, zo wordt gemeld uit Vlaardingen. En daar blijft het niet bij: “Ook is zij vrijwilliger bij de Frankelandgroep in Schiedam. In het verleden was mevrouw Blok-Keijzer vrijwilliger bij de SOS Telefonische Hulpdienst Schiedam, penningmeester van een LOM-school in Vlaardingen, secretaris van de Scoutinggroep Prins Maurits te Vlaardingen en Slachtofferhulp Rijnmond.”

Ook Willem Wouters (66) werd door de Vlaardingse burgemeester onderscheiden, maar heeft sterke Schiedamse roots. Hij was – vanaf 1979 – actief voor Orkestvereniging Wilton (voorheen de Harmonie Wilton-Fijenoord) te Schiedam uiteraard, al heel lang als voorzitter.

Een andere Willem, van Ravens, werd in Maassluis door burgemeester Edo Haan in de bloemen gezet. Van Ravens is sinds 1987 als vrijwilliger actief bij Voetbal Vereniging Kethel ’68 (VVK). De eerste zeventien jaar was hij wedstrijdsecretaris van de club en daarna tot 2009 secretaris van het bestuur. In zijn werk als politieagent begon hij het project Parkwatchers, een groep vrijwilligers die sinds 1994 in Hoek van Holland dient als vraagbaak voor toeristen en als ogen en oren voor de politie. Daarnaast was Van Ravens jarenlang op Radio Schiedam te horen als sportverslaggever. Momenteel wijst hij de jongste leden van Excelsior Maassluis nog de weg op het voetbalveld.

Ook Wim Meijboom werd onderscheiden (zie foto hieronder). Burgemeester Lamers noemde bij die gelegenheid PPSC - de club waar Meijboom vele uren heeft doorgebracht, vele voetstappen heeft liggen - 'niet de grootste maar waarschijnlijk wel de meest sociale club van Schiedam'. Meijboom is belangrijk geweest voor vele initiatieven bij PPSC, bij de jeugd, het meisjesvoetbal en nu bij diverse ouderenactiviteiten.

De decoratie van weerman Tom Bruin werd vastgelegd door de camera’s van Schie, waarvoor de Vlaardinger sinds 1988 actief is. Bruin was naar het Land van Belofte gelokt om daar het weerbericht op te nemen, de burgemeester verraste hem daar compleet; zijn vrouw - die hem de versierselen opspelde - en zoon waren wel geïnformeerd maar zaten ‘in het complot’. Al 33 jaar actief bij de omroep, maar nog lang niet denkend aan stoppen. “Al word ik honderd, ik blijf dit doen. Een weerman gaat niet met pensioen.”

Bekijk de foto'sGerelateerd