Categorieën

Service

Meraldo P. vrijgesproken van moord

Meraldo P. vrijgesproken van moord
Nieuws

Meraldo P. vrijgesproken van moord

  • Redactie
  • 09-04-2016
  • Nieuws
Meraldo P. vrijgesproken van moord

DEN HAAG - Meraldo P. is gisteren in hoger beroep vrijgesproken voor de moord op rapper Anthony Fernandes in Rotterdam. Het gerechtshof in Den Haag acht niet bewezen dat P. iets met de dood van de toen 22-jarige Fernandes, alias Toy, te maken heeft.

Fernandes (foto) werd in mei 2012 doodgeschoten op de Westkousdijk in Rotterdam. De toen 21-jarige Schiedammer Meraldo P. werd daarvoor veroordeeld tot vijftien jaar cel, maar heeft altijd ontkend iets met de moord te maken te hebben gehad.

De rechtbank in Rotterdamse stelde in 2014 dat de moord ging om wraak: Fernandes had volgens hem verdachte P. twee maanden daarvoor bestolen tijdens een ripdeal in Spangen. “Fernandes droeg als enige geen masker. Hij werd daarmee het gezicht van de overval”, aldus de rechter toen.

Hij vond het belangrijkste bewijs tegen P. een afgeluisterd gesprek in de auto van de verdachte. Het Hof veegt dit bewijs van tafel. Getuigen verklaarden dat het afgeluisterde gesprek over een ander schietincident ging. Bovendien bevond de auto van Meraldo P. zich tijdens bovengenoemde gesprek niet in de buurt van de plek waar Fernandes werd doodgeschoten.

Het Hof draaide de veroordeling van P. voor heling en drugshandel niet terug. De zestien maanden cel die hij daar voor kreeg, heeft P. al uitgezeten. uitgezeten. Het Openbaar Ministerie liet weten niet in cassatie te gaan tegen de uitspraak van het Hof.

Fernandes, van Kaapverdische komaf, maakte muziek onder de naam Toyfeunen en was ook bekend in het Rotterdamse voetbalwereldje. Spelers als Leroy Fer, Georgino Wijnaldum en Jerson Cabral gingen met hem om; toen Fernandes vermoord was droegen de voetballers t-shirts met zijn naam onder hun voetbaltenue. Een dag na de moord op Fernandes beroofde zijn oom Jorge zichzelf van het leven.