Met de metro naar het strand

19-11-2015 Nieuws Redactie

Wethouder Houtkamp zet eerste schop in de grond voor ombouw Hoekse Lijn | Foto: Aeroview/Dick Sellenraad

Op woensdagmiddag zette Wethouder Marcel Houtkamp (o.a. verkeer & vervoer) op het bouwterrein bij het Parkweg-viaduct in Schiedam de eerste schop in de grond voor de ombouw van de Hoekse Lijn. Hij deed dat samen met collega-wethouders Pex Langenberg (Rotterdam), Ruud van Harten (Vlaardingen) en Kees Pleijsier (Maassluis).

De komst van de nieuwe lijn betekent een impuls voor de regio. Het aangrenzend gebied kan zich ontwikkelen op het gebied van wonen, werken en recreëren. De gemeenten Schiedam, Maassluis en Vlaardingen en Hoek van Holland worden nog beter bereikbaar; de nieuwe metrolijn biedt een goed alternatief voor de auto.

Aanpak stations 
De 23 kilometer lange Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland wordt de komende jaren omgebouwd tot hoogwaardige metrolijn. De metrolijn krijgt twee nieuwe stations: Maassluis Steendijkpolder en het nieuwe station Hoek van Holland Strand. Zeven bestaande stations worden verbouwd danwel vernieuwd. Toegankelijkheid en veiligheid staan daarbij centraal.

Nieuw station Nieuwland
Station Schiedam Nieuwland wordt compleet vernieuwd. Het station komt op het bestaande viaduct. Bij het bepalen van de ligging en de entree, is rekening gehouden met de looproute van en naar het naastgelegen Vlietland Ziekenhuis. Door het liftportaal te combineren met een loopbrug, ontstaat een zeer toegankelijke verbinding tussen beide perrons.

Inrichting stationsomgeving in overleg met gebruikers 
De gemeente Schiedam sluit bij de ombouw van de Hoekse lijn aan door gelijktijdig de omgeving van het station aan te pakken. Ideeën en tips van de gebruikers over de inrichting van bijvoorbeeld looproutes of fietsenstallingen, verneemt de gemeente graag zodat die verwerkt kunnen worden in de inrichtingsplannen.

 Gerelateerd