Met fiets of lopend naar school is 'gemakkelijk te doen'

01-09-2021 Nieuws Redactie

Minder auto's zorgen voor een veiligere ruimte rondom te scholen, benadrukt Ooijevaar; foto gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Het is voor Schiedammers 'goed te doen' om hun kinderen lopend of fietsend naar school te laten gaan. Dat zegt wethouder Jeroen Ooijevaar, met het oog op Nationale Schoolbrengweek in septemer.

"De scholen zijn weer begonnen en daarom staat de hele maand september in het teken van een veilige schoolomgeving," zegt Ooijevaar. "We vragen mensen om extra goed op te letten, zodat kinderen veilig naar school kunnen lopen en fietsen." In de week van 13 september is het de jaarlijkse Schoolpleinweek. Dan gaan in heel Nederland zoveel mogelijk kinderen lopend of op de fiets naar school. "Minder auto's zorgen voor een veiligere ruimte rondom te scholen. En voor veel Schiedammers is het gemakkelijk te doen, want de afstand tot de basisschool is hier gemiddeld maar 400 meter." 

In de maand van de veilige schoolomgeving zijn er nog meer acties. Zo verzamelt de ANWB zoveel mogelijk fietsen voor kinderen die het wat minder breed hebben. En de Fietsersbond geeft samen met schoolklassen advies aan de gemeente voor een veilige route naar school. Ooijevaar: "Ik hoop dat de kinderen en de scholen in Schiedam allemaal meedoen aan deze acties. Want zo komen we met z'n allen tot een veiliger Schiedam."