Mikado met zeshonderd kilo lachgas

24-06-2019 Nieuws Redactie

Foto: politie


ROTTERDAM - Een 28-jarige Schiedammer is afgelopen donderdag aan de kant gezet en bekeurd voor overbelading en het vervoeren van gevaarlijke stoffen.

Dat gebeurde op de Capelseweg in Rotterdam. In zijn busje bleek hij 267 gascilinders te vervoeren, goed voor ruim zeshonderd kilo lachgas. In het busje geladen op een manier die politiemensen deed denken aan 'een soort mikado van cilinders'.

De politiemensen van de Dienst Infrastructuur constateerden dat het transport allerminst aan de voorwaarden voldeed: vervoer van meer dan twee kilo lachgas mag slechts onder voorwaarden. Er waren geen veiligheidsmiddelen aan boord, noch ladingdocumenten. Ook ontbraken verplichte oranje borden. "Deze hoeveelheid lachgas hebben wij nog niet eerder aangetroffen", aldus de politie. Bij het openen van de laadruimte vielen de cilinders letterlijk op de weg. Daarbij gingen de afsluiters spontaan open. "De stuwage was dus niet op orde en dit leverde direct gevaar op", aldus Serge van Vugt, teamleider Team Transport- en Milieucontrole (TMC). 

De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van het lachgas.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date