Milieuprimeur voor Argos Zorggroep

03-04-2019 Nieuws Kor Kegel

Edwin Wulff toont trots het milieucertificaat, dat hij zojuist ontvangen heeft van Adriaan van Engelen van Milieu Platform Zorg

SCHIEDAM – Als eerste ouderenzorgorganisatie in de Rijnmond heeft Argos Zorggroep voor vier van haar locaties het bronzen Milieuthermometer Zorg Certificaat uitgereikt gekregen. 
Adriaan van Engelen, directeur van Milieu Platform Zorgsector (MPZ), reikte het certificaat eergisteren uit aan Edwin Wulff, voorzitter van de Raad van Bestuur van Argos Zorggroep.  

Argos Zorggroep vindt een duurzame bedrijfsvoering belangrijk. Met de deelname aan de landelijke Green Deal om de zorg groener te maken en door gebruik van de Milieuthermometer Zorg van het MPZ maakt de regionale zorginstelling dat streen zichtbaar.  

Eind vorig jaar vond er een milieu-audit plaats bij vier huizen van Argos Zorggroep, te weten Marnix in Vlaardingen, De Es in Spijkenisse, DrieMaasHave in Maassluis en DrieMaasStede in Schiedam. 
Bij de audit werd gekeken naar de omgang met afval en gevaarlijke stoffen, certificering van apparaten en het voldoen aan alle gestelde milieuregels. Naar aanleiding van de goede resultaten bij de audit besloot MPZ aan Argos Zorggroep voor alle vier de huizen het bronzen Milieuthermometer Zorg Certificaat toe te kennen, met als ingangsdatum 18 januari 2019 en met een geldigheid van drie jaar.