Miljoeneninvestering voor Proton Ventures

12-11-2019 Nieuws Redactie

Schaalmodel van een Proton-ontwikkeling


SCHIEDAM - Proton Ventures krijgt een miljoeneninvestering. Het Schiedamse bedrijf ontwikkelt technieken om uit schone energiebronnen op kleine schaal ammoniak te maken. Het bedrijf ziet ammoniak als een bron van energie-opslag, bijvoorbeeld gekoppeld aan zonnepanelen.

Koolen Industrie uit Hengelo investeert vier miljoen euro in het bedrijf op Vijfsluizen. Proton heeft ook terminals voor de opslag van ammoniak in Estland en Bulgarije en zet de miljoenen-investering in om meer van deze terminals te ontwikkelen.

Koolen noemt zich 'schone energie conglomeraat'. Het bedrijf heeft als missie 'om iedereen te kunnen laten bijdragen aan de energietransitie'. "Koolen Industries bouwt en investeert in een groep van bedrijven die samen zorgen dat duurzame energie altijd beschikbaar is, waar en wanneer je dit nodig hebt", aldus het bedrijf. "Door schone energie te gebruiken van de wind en zon, en te zorgen dat het er is wanneer je dit nodig hebt, geven we jou een autonoom leven, waarin je onafhankelijk bent van het net." Eerder dit jaar kondigde Koolen Industries aan geïnvesteerd te hebben in Super B (lithium batterijen), Floading Energy (laadinfrastructuur), Skoon Energy (cloud platform voor het huren van mobiele energieopslag en mobiele energieopslag containers), Elestor (flow batterijen) en Hardt Hyperloop (Hyperloop technologie). Koolen Industries nam in oktober het bedrjif Bon Go Solar (zonnepaneelinstallaties) over.

“Wat voor ons net zo belangrijk is (naast de investering, red.), is dat Koolen Industries actief en aanwezig is in de gehele energieketen: van schone energie generatie en opslag, tot het transport en leveren van deze energie naar de eindklant. Dit opent de deur naar grote projecten en biedt vele samenwerkingskansen”, zegt directeur/eigenaar Hans Vrijenhoef van Proton Ventures.
 


Gerelateerd