Categorieën

Service

Minister De Jonge naar Pro Nova

Minister De Jonge naar Pro Nova
Nieuws

Minister De Jonge naar Pro Nova

  • Redactie
  • 05-02-2018
  • Nieuws
Minister De Jonge naar Pro Nova

Minister Hugo de Jonge; foto ministerie VWS


SCHIEDAM - Minister Hugo de Jonge van Volkgezondheid, Welzijn en Sport komt woensdag naar Schiedam. Voor een werkbezoek is hij te gast op het Pro Nova College in Nieuwland.

Op de school voor praktijkonderwijs zal hij de aftrap geven van het project Kansrijke Start. Dat is een programma van het ministerie dat moet zorgen voor een betere samenwerking tussen de verschillende partijen die betrokken zijn bij de eerste duizend dagen van een kind: geboortezorg, jeugdgezondheidszorg en gemeente.

"Die eerste duizend dagen zijn van wezenlijk belang voor het opgroeien van een kind", aldus een woordvoerder van het ministerie. Moeders, gezinnen die kampen met armoede, gezondheidsproblemen of anderszins in een moeilijke situatie zitten, hebben in de regel ook meer problemen om een baby gezond op de wereld te zetten en te laten groeien.

De minister zal in het Pro Nova College een les 'voorlichting gezonde zwangerschap en anticonceptie' volgen. Ook gaat hij in gesprek met vertegenwoordigers van het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond. Hij zal horen van gynaecoloog prof. dr. Eric Steegers van het Erasmus MC over het project Healthy Pregnancy for all.

Minister De Jonge kan de komende jaren anderhalf miljoen euro beschikbaar stellen voor het project, waaraan naar verwachting 165 gemeenten mee gaan doen.