Categorieën

Service

Moeilijk nachtje voor wijkagent

Moeilijk nachtje voor wijkagent
Nieuws

Moeilijk nachtje voor wijkagent

  • Redactie
  • 20-09-2015
  • Nieuws
Moeilijk nachtje voor wijkagent

SCHIEDAM - De Schiedamse wijkagent Rein Hendriks had een moeilijk nachtje. “Was het volle maan of zo?”, vraagt hij zich op Twitter hardop af.

Eerst was er de man op station Schiedam-Centrum die de orde verstoorde en weigerde het station te verlaten. Een politiehond kwam er aan te pas om hem in het gareel te krijgen. Na aanhouding van de man verklaarde deze ruim vijftien jaar in TBS-klinieken te hebben gezeten. Hendriks toont zich niet onder de indruk van het effect van dit lange verblijf. Maar: “Voor deze verdachte waarschuwen we toch maar even de arts, in verband met zijn geestelijke gesteldheid.”

Niet veel later troffen hij en zijn collega twee dronken jongens die op de Koemarkt voor overlast zorgden. Ook zij wilden niet weg, ook niet toen de politiehond aan het werk werd gezet. Daarbij beledigde een van de twee de agenten, waarop deze man met 'gepast geweld' werd aangehouden. “Hierbij gewond geraakt aan m'n enkel. Dat wordt koelen!”

Toen zijn dienst er op zat en Hendriks vanmorgen strompelend naar huis kon, stond hij dus stil bij de stand van de hemellichamen.