Mondkapje verplicht in Stadskantoor en WOT's

02-10-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam zet in op het dragen van mondkapjes om de verdere verspreiding van Corona te vermijden. Vanaf maandag geldt voor bezoekers van het Stadskantoor de plicht er een te dragen.

Kapjes worden voorgeschreven met name in de centrale hal, het Klant Contact Centrum, het Gemeentearchief en de parkeergarage. De medewerkers van het Klant Contact Centrum werken sinds dit voorjaar al achter een afscherming van plexiglas. Zij dragen daarom geen mondkapje, aldus de aankondiging van het stadsbestuur.

Hetzelfde geldt voor mensen die de vestigingen van de wijkondersteuningsteams bezoeken. De kapjesplicht geldt niet voor kinderen onder de dertien jaar. 

Gisteren kondigden burgemeester en wethouders al aan minder op pad te gaan om risico's van infectie te verkleinen. De leden van het college werken zo veel mogelijk thuis en zullen minder bij publieke activiteiten activiteiten aanschuiven, zoals buurtactiviteiten en openingen.

De gemeente organiseert de komende tijd geen wijkoverleggen en informatieavonden op locatie. Waar mogelijk gaan de wijkoverleggen en informatiebijeenkomsten wel online door. Ook andere afspraken vinden zoveel mogelijk online plaats. Ambtenaren van de gemeente werken vanuit huis.


Gerelateerd