Mr. Visser mag voor rust zorgen in en om Beethovenflat

17-09-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Meester Frank Visser moest eraan te pas komen - zijn tanden zetten - in een flinke juridische kluif die speelt in Schiedam. In 'zijn eigen programma' dat gisteren door SBS 6 werd uitgezonden, probeerde hij duidelijkheid te scheppen hoe een eind te maken aan de onenigheid tussen de Schiedammers Marleen - van tien hoog in de Beethovenflat en Aniel - haar bovenbuurman van achttien hoog. 

Beiden zijn hondenliefhebbers. Bono is de hond van Marleen en Hummer sinds kort die van Aniel, en dat accordeert niet, zo bleek in de uitzending. 

Marleen en Bono zijn namelijk doodsbang voor de pitbull. En ook voor zijn baas. In plaats van ‘een grote natte neuzenshow’, zoals presentator Viktor Brand de mogelijke gang van zaken in de flat en in het aanpalende park Groenoord noemde, is er sprake van angst. "De hele flat is op zijn hoede voor Aniel en zijn hond, de hele flat is ook echt bang. Bang dat het gaat escaleren”, vertelde Marleen in de uitzending. Zeker sinds Aniel haar een keer in de flat in een hoek dreef, de muilkorf van Hummer afdeed en haar toebeet dat ze nu wel anders blafte. De Schiedamse doet alles om haar bovenbuurman te vermijden, als zij met Bono de deur uitgaat kijkt ze eerst vanaf haar balkon of ze Aniel met Hummer ziet lopen in het park beneden.

“Marleen moet ophouden met haar gekef”, stelde Aniel daar tegenover. Van mr. Visser hoopte hij te horen dat het maar eens uit moest zijn met het geroddel. Aniel is in de buurt geregeld onderwerp van gesprek, en daarbij wordt dan ook gezegd dat hij drugsgebruiker is. En dat is niet zo, stelt hij zelf. Al met al voelt Aniel zich, aldus Brand, ‘de gebeten hond’.

Uiteraard weet de tv-rechter in de uitzending tot een pittige uitspraak te komen, waarvan het toch lijkt dat beide partijen er vrede mee kunnen hebben. Zie hier hoe het afliep met Bono en Hummer en vooral met Aniel en Marleen.Gerelateerd