MS Rotterdam, afscheid van zijn bakermat

08-08-2016 Nieuws Redactie

Foto's: Cees Groen

VLAARDINGEN - De MS Rotterdam groette gisteren aan het begin van de avond voor het laatst dit seizoen zijn thuishaven Rotterdam, en Schiedam, Vlaardingen en Hoek van Holland. Het vlaggeschip van de Holland America Line zette koers naar Dublin, waar het morgen wordt verwacht.

Het is een tripje van 544 kilometer op een cruise met Boston in de Verenigde Staten als vertrek- en aankomsthaven. Met een vaartje van zo'n 28 kilometer per uur is de Rotterdam morgenochtend in de Ierse hoofdstad. Aan boord van het 237 meter lange schip zo'n achttienhonderd passagiers en bijna zeshonderd bemanningsleden.

Het is de laatste keer dat MS Rotterdam dit seizoen op de Waterweg te bewonderen was. Eerst zaterdagochtend vroeg inkomend en gisteravond dus vertrekkend. Cees Groen was beide keren present aan de Waterweg en maakte bijgaande foto's. Meer foto's zijn te vinden op zijn pagina op Facebook. Daar zijn ook beelden te vinden van de MS Oceania Insignia, die gisteren aankwam en vertrok in de Maasstad. Zie de pagina van Groen.

Het was een druk cruiseweekend op de Waterweg; ook de Nautica deed Rotterdam aan.

Bekijk de foto'sGerelateerd