Nationale ombudsman naar Schiedam

11-09-2018 Nieuws Redactie

Ombudsman Reinier van Zutphen; foto: de Nationale ombudsman


SCHIEDAM - Ombudsman Reinier van Zutphen komt naar Schiedam. Op 26 september openen de  Nationale ombudsman en zijn team een tijdelijke 'huiskamer' op het Land van Belofte.

De ombudsman maakt een tour van drie dagen door Zuid-Holland. Hij en zijn team openen tijdelijke huiskamers - verder in onder meer Naaldwijk, Delft en Dordrecht - houden spreekuur en gaan op werkbezoek. In Schiedam is de huiskamer open tussen kwart voor vier en kwart voor zes.

Doel is kennis te maken met inwoners, instanties en bestuurders. "Het team van de Nationale ombudsman vertelt daar wat ze voor u kunnen betekenen", aldus de aankondiging. "Ook is ombudsman Reinier van Zutphen regelmatig in de huiskamer om kennis te maken met inwoners van Zuid-Holland."

Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot, zo stelt de ombudsman. "Daarom brengt de ombudsman twee keer per jaar een bezoek van drie dagen aan steeds een andere provincie. Hij wil dan met zo veel mogelijk mensen in gesprek, om een goed beeld te krijgen van wat er speelt aan problemen met de overheid."

De werkbezoeken worden afgelegd in aan verschillende overheidsinstanties en 'intermediairs'. "We gaan bijvoorbeeld langs bij de gemeente Delft om te horen hoe zij inwoners betrekken bij de inrichting van de binnenstad." Verder bezoekt de ombudsman een initiatief van de provincie Zuid-Holland op het gebied van verkeersveiligheid en de gemeenten Goeree-Overflakkee en Westland.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date