Neergeschoten man schoot eerst zelf op agenten

17-02-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De agent die vanmiddag iemand neerschoot op de Laan van Bol’es, reageerde op een schot van deze man. Deze vluchtte weg toen de politie hem wilde aanhouden. Alleen deze vluchtende dader raakte gewond.

Agenten hadden afgesproken met helers om zogenaamd hun gestolen waar te kopen. De politiemensen in burger spraken rond vier uur af met de verkopers, dat bleken er drie te zijn.

Nadat de koop was gesloten maakten de agenten zich bekend als politie. Twee verdachten bleven staan, de derde ging er rennend vandoor. Agenten gingen achter hem aan. En even verder haalde de man een vuurwapen tevoorschijn. Hij richtte het op de achtervolgende agenten en schoot. Zijn schot raakte niemand. Vervolgens werd hij zelf getroffen door een politiekogel.

De man is niet levensgevaarlijk gewond, maar wel overgebracht naar het ziekenhuis. Zodra hij daar weg kan, zal hij worden aangehouden. De andere twee verdachten, jongemannen van zestien en zeventien jaar, zitten vast.

De eenheid Den Haag bekijkt of het om een echt vuurwapen gaat. Ze hebben het wapen veilig gesteld. Voor de objectiviteit doet de eenheid Den Haag een groot deel van het onderzoek.Gerelateerd