Negen bezwaren tegen pand Passtoorsstraat

08-06-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Er zijn negen bezwaren ingediend tegen de omgevingsvergunning voor de verbouwing van het pand aan de Willem Passtoorsstraat in Nieuwland. Daar moeten binnenkort vijftig vluchtelingen tijdelijk onderdak vinden. Dit meldt het AD vandaag.

Het onderbrengen van de nieuwkomers in Schiedam, vluchtelingen die een verblijfsstatus in Nederland hebben gekregen, blijkt meer tijd te kosten dan gedacht. Bij de aankondiging van het onderbrengen van de vijftig in januari, ging burgemeester Lamers nog uit van bewoning van het pand in maart. Nu is de verwachting dat dit nog zeker een maand zal duren.

Op de komst van de vluchtelingen in de voormalige school, nu in gebruik door en eigendom van architechtenbureau Current Architecture Urbanism, is veel kritiek. Tijdens de raadsvergadering van 26 januari waarin over de plannen werd beslist, sprak een flink aantal mensen in. De portee van hun inbreng: doe het niet! Zij vrezen dat de vluchtelingen, op elkaar gepakt in het onderkomen, onder slechte omstandigheden ook slecht gedrag gaan vertonen. Ook elementen als angst voor de mogelijke komst van terroristen, toekomstige werkloosheid van de nieuwkomers - of juist het inpikken van banen door hen - dreef de kritiekmakers. Het betreft met name mensen die nog niet zo lang geleden een huis hebben gekocht in de Willem Passtoorsstraat, in de nieuwbouwwijk waaraan nog hard wordt gewerkt.


 Gerelateerd