Negen Schiedammers krijgen een lintje

26-04-2018 Nieuws Redactie

De gedecoreerden op de groepsfoto; foto: Louise Melchers - De Schiedammer Online


SCHIEDAM - Negen Schiedammers kregen vanmorgen door burgemeester Cor Lamers de versierselen opgespeld die horen bij een koninklijke onderscheiding.

Dat gebeurde in de Aleidazaal van het Stadskantoor. Zeven van hen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Twee Schiedammers zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De kersverse ´bomenridder´ Huib Sneep is nu officieel Ridder. Hij kreeg de onderscheiding onder meer voor zijn grote gedrevenheid en hart voor groen, natuur en milieu in Schiedam. Daarnaast is hij voorzitter van bewonersvereniging De Plantage en initiatiefnemer van het Burger Kennis Netwerk.

Ook Luuk Ruys mag zich officieel Ridder noemen. Hij is sinds 2008 voorzitter van het De Groot Fonds. Van het echtpaar Oorschot/Schaap kreeg zowel hij als zij een lintje. Zij zetten zich samen al ruim veertig jaar in voor de wijk Bijdorp.

Verder zijn ook Tiny van Beers-Jeup, Ineke Donks-van Logchem (beiden voor hun vrijwilligerswerk op diverse fronten), de heer Mels Gloudie (onder meer voor zijn inzet voor de vrijwillige politie) en Martin Stroetinga (voor zijn werk bij Harpe Davids en voor de Protestantse Kerk Schiedam) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De in Vlaardingen wonende Cor van Velzen kreeg zijn lintje in Schiedam vanwege zijn inzet voor de Schiedamse Scoutinggroep Burgemeester van Haaren.Gerelateerd